4+4+4 eğitim sistemi kalkacak yerine ise 1+5+4+3 Sistemi Gelecek

Yaşamı… Eğitim planlamasıyla geçti. Milli Eğitim Bakanlığı’nda Talim Terbiye Kurulu üyeliği ve Kitap Yazım Komisyonu Başkanlığı yaptı. ABD’de Chicago Konsolusluğu Eğitim Ateşi ve AB Genel Sekreterliği Topluluk Programları Genel Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Son dönem de TED Okulları Genel Müdürlüğü üstlendi.

Siyasete…2021 yılında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in davetiyle giren ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ile Eğitim Politikaları Başkanı olarak çalışan Sevinç Atabay, 14 Mayıs seçimi için Bursa 1. Bölge 2. Sıra adayı.

Ziyaretimize…İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ile gelen Atabay, net bir söz verdi:

“İYİ Parti iktidarında, eğitimde 4+4 sistemine son vereceğiz.”

Düşündükleri şu:

“1 yıl zorunlu okul öncesi, 5 yıl ilkokul, 4 yıl ortaokul, 3 yıl lise olmak üzere eğitimi yeniden planlayacağız. Her şeyi mevzuata uygun hazırladık.”

Önemsediği bir nokta şu:

“20 yıllık iktidar sürecinde 20 bin köy okulu kapatıldı ve bu okullardaki sadece ilkokul düzeyinde yaklaşık 380 bin çocuk taşınıyor. Köyde çocuk olduğuna göre, neden taşıyoruz?”

Planladıkları şu:

“Taşımalı eğitime son vermek istiyoruz. Köy okullarını açtığımızda 50 bin öğretmeni hemen köy okullarına atamak istiyoruz. Diğer okulların ihtiyaçlarıyla birlikte ilk anda 100 bin, sonrasında 250 bin öğretmen ataması yapmak istiyoruz.”

Bu noktada…

Öğretmen eğitimine verdikleri önemi anlatırken “Öğretmenlerimiz çok iyi yetişecek” dedi.

Önemli bir konuya daha değindi:

“0-17 yaş arası 21 milyon çocuğun 7 milyonu yoksulluk sınırında. Üstelik, yatağa aç giren her 100 çocuktan 22’si öğrenme yoksulu.”

Bunun ne demek olduğunu da açıkladı:

“10 yaşına gelmiş çocuk, basit bir metni okuyamıyor, ya da okuduğunu anlamıyor. Bu çocuklar üst sınıflara çıktıklarında ve üniversite sınavında 20 Türkçe sorusuna 5 doğru cevap verebiliyorsa, dilimizi öğretemeyen bir ülke haline gelmişiz demektir.”

Üniversite sistemi değişecek, YÖK kalkacak

Sohbetimizde… “Açıkta öğretmen kalmasını istemiyoruz” diyen İYİ Parti Bursa 1. Bölge 2. Sıra Adayı Sevinç Atabay, üniversitelere yönelik parti düşüncesini de açıkladı:

“Plansız üniversiteler ve fakülteler nedeniyle pek çok işsiz gencimiz var. YÖK yerine yapılanma ve denetim kurumu oluşturacağız. Millet İttifakı’nın genel kararı da bu.”

Şunu da ekledi:

“209 devlet, özel, vakıf üniversitesinin önemli kısmında kadro yalnızca araştırma görevlilerinden oluşuyor. Çocuklar da yetişemiyor.”

Yeşil Sol siyaset: Bursa’da TOGG üretiliyor, Bursa’nın yarısı tok değil

Haziran 2015’te… HDP Bursa’dan milletvekili çıkardı, ama Kasım 2015’te yenilenen seçimde koruyamadı.

Bu seçime…

Ahmet Emin Yılmaz-https://www.olay.com.tr/

96 Yorum

  1. Bu millet Kılıçdaroğlu ve etrafındaki vatan düşmanlarına fırsat vermeyecek.

  2. Millet ittifaki eğitimde atilim yapacak ilkokulun 5 yıl olmasi en mantıklı istir.ustelik köy okulları açılınca 50 bin ogretmen ihtiyacı olacak destekliyorum

  3. Lise giriş sisteminde lgs, yi kazanamayan öğrencilerin not ortalamaları göre liselere yerleştirilmelerinde adaletsizlik var. Çünkü öğretmenlerin verdikleri notlar objektif değil. Özel okullar öğrencilere basıyor 100 puanı, devlet okulunda da öğrenci 80 alana kadar anası ağlıyor. Devlet okullarındaki eğitimle de lgs sınavı kazanılmaz.

  4. Hayalleri çok güzel. Ama ülkemiz için 1+ 5+ 3+ 3 doğru olan eğitim sistemi. İnşaallah reis gerçek bir kara tahtanın tozunu yutmuş bir öğretmeni bu dönemde milli eğitim bakanı yapacak ve doğruları uygulayacağız.

  5. Milletin yüzde 60 vatan düşmanı ilan eden biri ogretmen değildir herhalde.Yoksa liyakatsiz idareci.mi.Ecevitte size göre bayan düşmanı idi ama kpss yi getirdi.Yani ecevit kuran adaleti dedi seninkiler mülakatı torpili liyakatsizlik getirdi.

  6. Bir meb pansiyon personeli olarak taşımalı eğitime son vereceğiz kısmını çok sevdim

  7. İnsanımız kendini duzeltmedikce hangi sistemi getirirse getirsinler boş.Ahlaki olarak çöküntü var,siz bunun hesabını yapın.10 seneki önceki çocukların yetiştirildiği ahlakla simdikiler çok farklı.Ama çocuklarda suç yok, suç büyüklerde.Her birimiz kendimizi eleştirmeniz lazım.Ama bu da mümkün değil.sorgulamasini düşünmesini kaybetmiş toplum olmaya devam ettikçe değişen birşey olmaz.

  8. Ya kardeşim, b.kunu çıkarmayın. 5 yıl ilkokuldan sonra 4 yıl ortaokul ne? Ortaokul 3 yıl olur, lise 4 yıl olur. Aptal aptal iş yapıyorsunuz ya. Sırf şunun için bile oy kaybedersiniz benden.

  9. Tabii, andımızı kaldıran, milli bayramların her şehirde coşkuyla kutlanmasına son veren vatan sevdalılarına fırsat vermeye devam edin siz. Ne mutlu Türk’üm diyene! Beğenmeyen defolup gidebilir. Çok sevdalısı olduğunuz Suriye, Irak, Afganistan, İran, Arabistan sizleri bekliyor.

  10. Devlet okullarındaki öğretmenler çok havalı oğrencilere adaletli davranmiyorlar öğretmenler ilk önce kendilerini eğitip sonra öğrencilere eğitim versinler not vermek de adaletsiler LGS ogrencisi derslerine calisması gerekirken kartondan kitap kapagı ugrasior oğlum ve 50 puan verip dalga geçiyor yazıklar olsun.. çocuğumu egitimden soğuttular ..

  11. Bence de bu tatiller yaramıyor hiç bir şekilde bu nerden çiktı eğitimlemi uğraşılacak yoksa bu şeyler mi düşülüp morali bozup sonra odaklanmamakla mı uğraşacağız bence hiç düşünülmüyor bu sözde eğitim almış kişileri acaba eskiden böyle yapılıyormuydu çocuklara göre… ondan mı kaynaklı yok sa eski yaşanılanın bizede mi yapılması uygun geliyor … Lütfen yapmayın lütfen zaten uzun tatil yapılıyor bir de bu mu çıktı bir beladan uzaklaşayım derken bir diğeri başlıyor, yapmayın lütfen …

  12. Hem lise niye 3 oldu 4 uygun değilmiydi o da mı çok görüldü yoksa …????????????????????☹️

  13. Bravo! Büyük bir başarı olacaktır. Ha 4+4+4 olmuş ha 1+5+4+3 olmuş. Yalanda tribün işler. Zorunlu eğitim 5 yıla düşürülmelidir.

  14. Gelince yakacağız yıkacağız kapatacağız hesap soracağız diyenler şimdi okul kapandı diyor yalanın dibi yok iftira ile bir yere gelemezsiniz gelemeyeceksiniz de zaten Allah’ın izniyle Allah size o fırsatı vermeyecek bu sitede fetö’nün ağzıyla konuşuyor haberin içeriğini okuyana kadar anlamadım yeni habermiş gibi

  15. Bu düzeydeki kişiler eğitimi tartışma kapasitesinden yoksun. Bir de fikirleri uygulanırsa va memleket. Hoş mevcut anlayış da eğitimin bin fersah gerisinde.

  16. İlk okul sürecinin tekrardann 5 yıl olmasi harika olur katılıyorum Çocuk daha okuduğunu anlayamadan ortaokul da kendini bulması ve ağır sınavlara girmesi mantıklı gelmiyordu zaten ayrıca öğretmenlere nihayet birileri değiniyor

  17. 20 yıldır milli eğitimde idareci olarak çalışıyorum, sayın Sevinç ATALAY yaptığı hizmetlere bir diyeceğim yok fakat sorun yıl artırmak değil, yada parçalama,Eğitim Ögretim bir bütünlük var, öğretmen,idareci,memur ,hizmetli , ne işle uğraştığını bilmediğim bakanlık mensupları, maliyet ,gibi daha çok şey sayabilirim, sen burda yetiştirdiğin kalifiye personele bak, ona yönel o nerede ne durumda ne yapıyor, okul dışında ikinci bir iş ile uğraşıyor,buna yönel,ismi13 ile anılma Hasan Ali YÜCEL ol.

  18. 1+5+3+3 olmalı genel olarak dünyada da ortaokullar 3 yıl ortaokulu 4 yıl olmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Diğer taraftan mesleki ortaokullar getirilerek erken yaşta mesleki alanda gelişim sağlanabilir

  19. Keşke eski sistem olsa ama anaokulu zorunlu ilkokul 5 ortaokul 3 lise 3 yıl olsa birde ezberci eğitim kalksa eskisi gibi eğitim olsa çocuklar bu sene öğrendiklerini seneye bilmiyorlar üniversite öğrencilerine soru sorunca çoğu bilemiyor öncelik buna verilmeli

  20. Vaatleriniz çok güzel, açıkta birçok öğretmen adayı genç
    Var ,bu çocuklar 4 -5 yıl üniversite de bir ideal için
    Okuyor, fakat sonuç yok gençler karamsarlığa kapılıyor ,bunlara ümit olmak yeni dönemde 100 bin öğretmen ataması ve köy okullarının açılması çok önemli bir karar sizlerin bu vaadinizi destekliyorum.

  21. 25 milyonluk eğitim camiasına 3600 PDR öğretmeni çok az,
    Bir çok genç bundan 5 yıl önce bu bölüme yüksek puanlarla girmişti şimdi acikta, sizleri bu vaadinizden dolayı destekliyorum.

  22. Ortaokul 4 yil olursa simdiki 9. Siniflar ortaikul bunyesinde olur.Bunu dogru bulmuyorum.6. Sinif cocugu ile 9. Sinif cocugu ayni bahcede olamami bence.Ortak noktalari hiç olmaz.9. Sinif cocugu icin ortaokul yonetmelikleride yetersiz kalir.

  23. Ses Temelli cümle yöntemi,okuma ve anlamayı zorlaştırıyor ne okunan anlaşılıyor ne konuştuğumuz lekeler gibi şarkı söylenen bir döneme geldik bunun sebebi ses Temelli cümle yöntemi, tümdengelim yöntemiyle yani cümleden sese yöntemi daha akıcı okuma ve konuşma sağlıyor okuma anlamlı oluyor tekrar o yönteme de dönülsün ilkokul 5 yıl mutlaka olmalı

  24. Her köyde bir öğrenci de olsa ögretmen olmalı ama şartları iyileştirilmeli en az 5 yıl kalacak olanlar oralara atama yapılmalı tercihler yapılırken bu şarta göre de atama yapılabilir hiç bir sebeple 5 yıl dolmadan ayrılmamalı ama konaklama ve ulaşım imkanları sağlanmalı

  25. Bu velilerle 50+50 olsa para etmez .Çocuğun durumu kötü diyorum .inşallah düzelecek diyor cep tlf. Harcadığı zamanın onda birini çocuğuna ayırmıyor ilkokul mezunu ama 10 parmak ışın hızıyla mesaj yazıyor.

  26. İyide bizim köyde 4 ilkokul 3 de ortaokul öğrencisi var 3 öğrenci için matematik fen Türkçe vs öğretmenimi atayacaksiniz biraz mantığa davet ediyorum sizi en kalabalık köylerde bile en fazla 50 60 öğrenci var sisin bu dediğiniz hiç tutarlı değil gibi gözüküyor

  27. Saçmalık. Eğitim sistemi ile uğraşmayı bıraksınlar artık. Her gelen ilkönce eğitim sistemini çorba ediyor. 5+3+3 tü 4 +4+4 şimdi de 1+5+4+3. Okulöncesi zorunlu olmalı ok. Ama kendi içinde planlanmalı 0-1-2 şeklinde. 5 yıl ilkokul ise 3 yıl ortaokul yada 4 yıl ilkokul 4 yıl ortaokul da olabilir. Süreci 1 yıl daha uzatmanın bir anlamı yok. (0-1-2) okul öncesi, (1,2,3,4) ilkokul, (5,6,7) ortaokul, (8-9-10) lise. Çocukları daha fazla yormanın bir anlamı yok. Daha üniversitesi vs. Var, yazık

  28. Yeni başlayacak olanları kapsar.. bu böyledir.. ben de liseye başladığımda 3 yıl okuyacaktım, sistem değişti, ben lise 2ye geçtiğimde başlayanlar 4 yıl okudu, ben 3 okudum..

  29. Bu köy edebiyatı da sıktı artık. Sahanın gerçeklerinden uzak popülist bir söylem. Kimse köyde çocuk okutmak istemiyor. Öğretmenlerde köyde çalışmak istemiyor

  30. Neden ortaokul 4 yıl.8. ci sınıfta bunalımşı ergenlerin yanına 9. Sınıf ergenler eklenecek.,6lar ve 9 lar.offf akıllara ziyan

  31. İp ve millet ittifakı 15 Mayıs’ta siyasi çöplüğe supuruleceksiniz. Böyle bir haber yaparak tarafını belli eden site senide eğitim çöplüğüne atıyorum. Cumhur ittifakı çığ gibi geliyor ve bütün teröristlere, bütün hainlere, bütün çakma milliyetçilere duyurulur.

  32. Lise öğretmenleri zaten sürekli norm fazlası kalıyor. Biraz da proje adındaki okulların normal okulları geçmesinden dolayı. O da bir siyaset bu bahsedilen şey de. Yani eğitimle siyaseti karıştırmak sıkıntılara yol açıyor. Böyle bir sistem olursa edebiyat lise matematik vs gibi branş öğretmenlerinin birçoğunun norm fazlası olmasına neden olur.

  33. De git mal eti yemiş gelen bi ok biliyo gibi bişeyleri değiştiriyo zaten . Allah size fırsat vermesin pkk yı fetö yü hepsini bize bela edeceksiniz zaten . Ulan ne utanmaz insanlarsınız bee

  34. 4 4 de kalsın ne değiştirip duruyorsunuz. Eğitimin içeriğini düzeltin önce…

  35. Bu sistemi öneren sayın uzmanın meslekî yaşamının kaç yılı sınıfta geçti…MEB Üzerinden pirim yapmaya gerek yok önce nasıl öğretmen yetistireceginize karar verin ..yüz binlerce tabela üniversitelerinden mezun öğretmenliği icsellestirmemis kalabalık guruhu sedece devlete yük edersiniz… MEB deneme tahtası değil…

  36. Din devlet işine karışmaz madem. Eğitime de siyaset karışmaz. Milliyetçi ve zeki insanlar lazım. Heryerde siyaset yapan değil. Bize 3+5+2 lazım değil. Eğitim gerek. Helal para getirecem demek yerine kendiniz üretmeyi deneyin.

  37. 20 senelik ilkokul öğretmeniyim. 5. Sınıf konuları ağır ve uzmanlık gerektiriyor. Ben 5. Sınıf okutamam,öğrencilere verimli bir eğitim sunamam.Bu yüzden 5. sınıflara branş hocaları girsin, lütfen 4+4+4 devam etsin…..

  38. İşiniz gücünüz okullarla oynamak. Eğitimin birde siz içine edin. Sırf bu planlarınız yüzünden oy vermiycem size

  39. Bir de öğretmenler sınıfa mutlu gşrecek şekilde refah düzeyini artırılsa ya

  40. Burada yapılacak tek iyileştirme ilkokulu 5 yıl yapmak olur. Onun dışında değişikliğe gerek yok. Sen liseyi 3 yıl yaparsan 10 binlerce öğretmen norm fazlası olur. Zaten atanamayan 100 binlerce öğretmen var. Bir de norm fazlası ile işin içinden hiç çıkamazsınız.

  41. Once bozuyorlar sonra ayni sistemi tekrar getiriyorlar egitim bu kadar degisiklige gelmez cocuklar neye ayak uyduracaklarini sasirdilar artik en guzeli 20 yil onceki sistem…

  42. Ben bir öğretmen olarak 14-15 yaşına girmiş bireylerin zorunlu eğitime tabi tutulması akla ve bilime ters olduğunu düşünüyorum .Ergenlige girmis olan bireyler bagimsiz dusunebilme yetenegi kazanirlar. ilgi ve kabiliyetlerini göre seçimlerini yapmaları gerek.Aksi halde isgucu ihtiyacı karşılanmaz yeni iş alanları olusturulamaz ekonomik olarak dibe vurulur.

  43. Eskiye dönüş neden ilkokullar 5 yıl olsun istenirki..!? Çok yanlış çok
    4 yıl bile fazla ilkokulun hedefi rakamlarla harfleri öğretmek
    Sonucunda okuma yazmayi öğrenip mezun oluyorsun.. Şuan 1.sinifta çocuğum var 1 yılda öğrendiler
    Benim 5 yılım gitti her Allahin günü git gel elde avucta ne var abc 123????????????‍♀️????‍♀️ maximum disiplinli 2 yıl yeterli ilkokul için

  44. Oldu olacak 5+4+3+2+1 olsun bari en azından bir açıklamasi var.kadtmeli geri ritmik sayma :))

  45. Anaokul: 1 Yıl
    İlkokul: 3 Yıl
    Ortaokul: 2 Yıl
    Lise: 3 Yıl
    Tüm kademelerde sabah grubunda ders olmalı öğleden sonraları kesinlikle ders olmamalı, öğleden sonraları sosyal etkinliklere ayrılmalıdır…

    Yeterlidir, daha fazlası çocukları gençleri okulda gereksiz yere tutmaktan başka birsey değil.

  46. Köy okullarını açıp köy çocuklarını birleştirilmiş sınıflı eğitime geri mi döndüreceksiniz?Hangi cağda yasiyorsunuz?Allah akil fikir versin

  47. Sanki birileri, çocukların daha iyi bir eğitim almasından rahatsız olmuş gibi.

  48. Helal olsun abim, yemeyip içmeyip her daim EVREN LİDERİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN REİS’e vermeye devam ediyoruz.

  49. Ne kadar troll ne kadar cahil , ne kadar hain varsa saçmalamış burada eğitim ne kadar çok o kadar kaliteli,kalifiye insan demek, kalkınma demek ülkenin durumu ortadayken , bütün kurumlar çürümüşken şu yapılan yorumlara bak köy okulların önemi o kadar büyük ki ,inanıyoruz hükümet değiştiğinde her çok daha iyi olacak ….

  50. 20 yılın 15 senesini fetö ve pkk ile harcamış sonra da çıkarları ters düşünce düşman olmuş kişiler ve destekçileri Allah size akıl versin. Hemen unutun ve geçmişi kandırıldık diye silmeye çalışın.

  51. Tektip eğitim modeli sürdürülebilir değil. Akademik ve mesleki modeller ayrılmalı.degilse hangi kombinasyon gelirse gelsin fakir olmaya devam deriz.

  52. Bastaki saydiginiz üç sıfatı tasiyan biri varsa sizsiniz kimseye pislik atmayın, malum terör orgutlerinin destekledigi millet ittifaki donemindemi duzelecekmis sistem

  53. O bahsettiginin terör orgutlerinin bugunku durdugu yere bakinca kimin ne oldugu belli oluyor aslında, biri 60 yillik biri 45 yillik iki teror orgutu kamalist ve natocularin besledigi bu orgutlerinde sadece sin 20 yila maledilmeside sizin ne kadar tarafkir ve sığ zihniyetli oldugunuzu gosteriyor, umarim gercekten egitimci degilsinizdir yoksa vay o ogrencilerin haline

  54. Sitem degisikliginin ana hedeflerinden biriside sübyan mekteplerinin tekrardan kapatilip ateist kamalist egitime devam etmek

  55. Her öğrenci başarabilir sistemi, her öğrencinin akademik olarak başarabilir olması anlamına gelmez. Bütün meslek dallarında uzman yetiştirilmesi eğitimin temel görevi olmalı. Akademik yeteneği olanlar ise. Lise ve yüksek öğrenime yonlendirilmeli. Değilse yoksulluk ve cahillik kaderimiz haline gelecektir.

  56. Türk Eğitim Sistemi siyaset üstüdür. Siyasetçi gelir gider. Eğitimde reform ve iyileştirme vs artık mümkün gorunmuyor. Eğitim sistemimiz tam duvara toplamış durumda. Artık bir Eğitim Devrimine ihtiyaç var kanımca.

  57. Bokunu çıkardınız çocuk oyuncağı haline getirdiniz. Şu anki ve bundan sonraki getirilecek sistemler eğitimsizlik sistemi olacaktır.bu kadar oyun olmaz kaç nesil heba oldu. Allah akıl fikir versin

  58. Biz, Teknoloji ve bilim çağında eğitimi nasıl saha az zamanda nesle aktarabilirizin hesabını yaparken gelenler nasıl uzatabilirizin hesabını yapıyorlar Eğitim planı yaparken de eğitim şart diyorum.

  59. Bu aptal sistemle sanayi de çırak bırakmadınız.
    Adam 5 yıldan sonra okuyacak sa okur okumazsa sanayiye gider usta olur. Sanayi de bir tane çırak yok. 10 sene sonra Suriye li ustaların eline kaldığınızda görürsünüz ne demek istediğimi. Okumayacak adamı 4+4 ye okutsan 1+4+5 + bilmem kaçta okutsan istersen 15+15 okut adam okumayacaksa hepsi hava gazı. Sanayi nize sahip çıkın benden demesi

  60. Sübyan mektebi sübyancılık olmuş. Çocuklara tecavüzden utanmıyor musunuz? Senin deyiminle “Kamalist” eğitim sisteminden geçmiş ilkokul mezunu çocuk, şimdiki sistemin lise mezununu cebinden çıkarır.

  61. Düne kadar NATO’cuların g.tünü yalayanlar çıkmış anti-emperyalist ayaklarına yatıyor. Bu kadar mı pespayelik olur?

  62. Allah cc akıl fikir versin açıklamaya göre kapanan okul başına 19 öğrenci düşüyor.Bu on etim nasidokuz öğrencinin ilkokula dağılımı sınıf başı beş kişi.Dört sınıf öğretmeni bir müdür bir İngilizce bir din kültürü öğretmeni bir yardımcı hizmetler artı eğitim kalitesi..???Allah cc bu zihniyete yönetim nasip eylemesin.selam ve dua ile

  63. Birleştirilmiş sınıflarda eğitim öğretim diye bir uygulama var. Eski bir öğretmen olarak 5 sınıfı bu programla okuttum. İşi bilen yorum yapsın.

  64. Nasıl da sallamışsınız köy okulları kapalı değil taşımalı sistem ilkokullarda bitti bir öğrencisi olsa dahi ilkokullar açık 1+5+4+3 sistem sanki yeni sistem gibi seçim vaadi olarak duyurmuşsunuz 4+4+4 sisteminden önceki sistem 1+5+4+3 tü zaten…

  65. 20 yıllık tecrübeli 3 çocuğu öğrenci bir öğretme dedi ki:

    Anasınıfı zorunlu olacaksa ilkokul 5 yıl çok olur.4 yıl yeter.Branşında uzman öğretmenlerden daha çok yararlanmak için ortaokul 3 yıl ve lise 3 yıl olmalı.Artık hemen hemen her evde internet var ve internetten ve ebadan da nitelikli eğitim ve öğretime ulaşabiliyorlar.Öğretmenler biraz işlevsiz kalıyor.Anlamadıysan youtubda konu videosu var ordan izle diyorlar.Lise 3 yıl olunca 1 yıl yükseköğretim ık için kurs etüd merkezi vb için kullanılmalı .Sonuç:1+4+3+3 ve 1 yıl yüksek öğretime hazırlanma

  66. İyi de, ortaokul ve liselerdeki norm fazlası öğretmenleri ne yapacaksınız? Yaptım oldu dedikten sonra mevcut eğitim sistemini eleştirmek ne anlama geliyor ?
    Gören de iktidar olmuşlar, bakanlığa işlem yapacaklar. Siz bakalım masadaki paylaşımı becerebilecek misiniz? Hey gidi hey… veri bilimi diye bir şey var , gerekçelendirme yapılmasan etki analizi yapılmadan işlem tesis edilmez … Ah bunu bir anlasanız …

  67. Evet annemlerin köyünde okulu kapatıp taşımalıya geçtiler gerekçeleri öğrenci az diye kapatıldı

  68. Malesef eğtim sistemini bitirdiniz yaz boz tahtasına çevdiniz yazıktır bu ülkenin çocuklarına.

  69. Zorunlu eğitim fetonun dayatmasiydi hala devam ediyor baz geçin zorunlu eğitimden ara eleman bulunmuyor 10yil sonra çocuklarımız Suriyelilerin çalışanı olacak

  70. Eski sistem gayet güzeldi. İlkokul 5 orta okul 3 Lise 3 biz böyle okumuş bir nesildik. Durmadan bir şeyler çıkarıyorsunuz. Yazık bu çocuklarımıza

  71. Çocukları uzun süreli eğitimle oyalamayin artık yeter… 1+3+3+3 ve +3 yıl üniversite yeter de artar… 18 yaşında üniversite mezunu olup önüne baksın genç yaşta… 24-25 yaşında üniversite bitiyor. Memurluk olmazsa ortada mal gibi kalıyor gençler yaş geçtiği için yeni bir meslekte de zorlanıyor. En azından 18 yaşında alternatif arayışına girebilsinler…

  72. Her şeyden önce düzelmesi yenilenmesi gerekenler bizi yönetmek için birbirleri ile yarisanlardir.
    Yeter artık bizleri bıktırdınız.Ne yaptığınızı nede yapmaya çalıştığınızi bilmiyorsunuz.
    Eğitim sistemini aynen turşu yaptınız.
    Olan biz vatandaşın evlatlarına oluyor.

  73. Çocukların üniversite dahil zamanları boşuna geçiyor. Bana göre 5.sınıftan başlayarak çocukların geleceği planlanmalı. Ülkemize sahada olacak kalifiye eleman gerek.

  74. Önemli olan eğitimin ne şekilde alınacağı değil.Müfredatlar çocuklara hiçbir şey kazandırmiyor.Önce eğitimin içerini değiştirin.Çocuklar üretmekden,öğrenmekden zevk alsın.

  75. Cocukcuk ve gençlik zamanimizda dürüst bir maarif sistemimiz, dünyanin sayili üniversiteleri arasinda yerimiz vardi. ’50lere kadar olan zamanimizdan bahsediyorum. Bugün dünya üniversite siralamasinda ancak 6 Türk üniversitesi 600.üncü siradan basliyor. ismi geçen 1300 dünya üniversiteleri arasinda. Cok aci.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu